Program 2022

Maj

Betonggjutning lördagen den 14 maj kl 10:00.
Vi gjuter fat, fågelbad eller annat som vi vill smycka våra trädgårdar med. Ta med dig det som du vill jobba med (som krukor, rabarberblad, spetsdukar, löv etc) och eget fika. Vi kommer vara ute hos Ingrid Andersson, Österrike 210, Tobo. Föreningen står för kostnaden av betongen.
Anmälan till Ingrid 070–2963380 senast 7/5.


Juni

Årsmöte söndagen den 12 juni kl 14:00.
På grund av pandemin har vi beslutat att flytta årsmötet till 12/6 kl 14.00 utomhus hemma hos Roger Holt, Mariebo 206. Roger har en gedigen bakgrund som biolog på bla Botaniska trädgården i Uppsala. Han arbetar nu med växtmaterialet i Kunskapsträdgården på Ultuna och driver företag med odling och försäljning av många perenner på sin gård. Roger kommer under årsmötet att föreläsa om perenner och odling i grusrabatter. Det finns växter till försäljning.
Föreningen bjuder på fika.

Juli

Resa till Landqvist handelsträdgård och Rosenlunds pioner lördagen 2 juli kl 9:00
Vi reser i egna bilar från ICA vid kl 9.
Först besöker vi Landqvist handelsträdgård (utanför Uppsala) som i år fyller 100 år. Inger Olausson berättar om trädgårdens historiska bakgrund och vi kan botanisera bland deras växter. Vi tar med egen lunch eller äter på vägen till Rosenlunds pioner i Vänge där vi ska vara kl 13.30. De odlar många olika sorters pioner och säljer lösa snittblommor och buketter. Roine Landin möter oss och håller ett föredrag om pioner, dess historia och olika sorter. Vi går runt och titta i odlingen. Fika till försäljning.
Anmälan till Inger 0709–26 90 29 senast 24/6.

 

Kommande aktivteter

Under hösten planerar vi också:
Studiebesök på Salsta slott med föreläsning om slottsträdgårdens historia,
Besök vid Svartbäckens trädgård, Örsundsbro.
Samt intressanta föreläsningar.
Mer info om dessa och andra aktiviteter kommer.

 

 

 

Tidigare program

Välkomna att höra av er om ni har förslag på aktiviteter!